Виробництво макаронних виробів із смаковими та збагачувальними добавками

17 листопада 2021 р на цикловій комісії харчових технологій за освітньо-професійною програмою «Виробництво борошняних, кондитерських виробів і харчових концентратів» для здобувачів освіти групи 3х122 під керівництвом викладача Людмили ТАРАБАН відбулося заняття в дистанційному режимі  з дисципліни «Технологія макаронних  виробів»  по захисту проєктів на тему «Виробництво макаронних виробів із смаковими та збагачувальними добавками».

Сьогодні метод проєктів вважається одним із перспективних видів навчання, тому що він створює умови для творчої самореалізації здобувачів освіти, підвищує мотивацію для отримання знань, сприяє розвитку їхніх інтелектуальних здібностей. Здобувачі освіти набувають досвіду вирішення реальних проблем з огляду на майбутнє самостійне життя, які проєктують у навчанні.

З метою дослідження впливу на органолептичні та  структурно-механічні властивості тіста і готових виробів з додаванням різних харчових добавок з нетрадиційної сировини було визначено виготовляти наступні вироби:

  • з соком смородини;
  • з соком капусти червоноголової;
  • з морквяним та буряковим соком
  • зі шпинатоп та базиліком;
  • з томатною пастою;
  • з конопляним, гречаним та кукурудзяним борошном;
  • з сиром кисломолочним
  • з какао порошком.

Здобувачі освіти підібрали необхідний текстовий матеріал та ілюстрації, виготовили макаронні вироби із смаковими та збагачувальними добавками (сік ожини, капусти червоноголової та буряку; пюре яблучне та морквяне, томатна паста, какао порошок та шпинат) та оформили у формі презентації, використовуючи програму  Power Point.

Критерії успіху:

  • досягнутий кінцевий результат;
  • була створена активна команда участників проєкту;
  • здобувачі освіти і викладач отримали задоволення від своєї роботи.