Виробничі секрети кухні ресторану «Здибанка»

Студенти груп 3-ХП-16 та 3-ХП-17 ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ разом із керівниками навчальної практики, завідувачкою навчально-виробничої практики коледжу Іриною Лозою та викладачем Світланою Павленко відвідали ресторан «Здибанка»

, який знаходиться в одному з провідних готельно-ресторанних комплексів м. Суми.
Ресторан «Здибанка» – це затишні просторі зали, це справжня дров’яна піч, місце, де пахне хрустким свіжоспеченим хлібом. Тут можна пообідати, повечеряти або відсвяткувати будь-яку подію. Вас зустрінуть привітно, нагодують ситно і порадують смачними різноманітними стравами.
Практичне заняття на виробництві проводила господиня закладу, директор Ірина Саврасова. Студенти мали змогу побачити увесь процес, починаючи від отримання сировини, порядку приймання, підготовки сировини до виробництва, приготування напівфабрикатів у заготівельних цехах, приготування готових страв, їх оформлення та подавання гостям. Майстер-клас з приготування напівфабрикатів з сьомги проводив випускник коледжу Дмитро Красновський.
Родзинкою ресторану «Здибанка» є використання камери сухого визрівання. Процес сухого визрівання – складний і трудомісткий, тому вибір на користь цієї технології роблять тільки справжні профі. У процесі визрівання м`ясо втрачає до 50% ваги і набуває надзвичайно насиченого смаку, за що і цінується гурманами у всьому світі. При використанні методу сухої витримки м`яса преміальні відруби поміщаються в камери з гімалайською сіллю, у яких підтримується певна температура і вологість.
На кухні ресторану все робиться з любов’ю: готується паста і вареники, маринується перець, відкриваються устриці, збивається крем для тортів, на відкритому вогні смажиться м’ясо, печеться хліб, у дров’яній печі випікається піца.
Студенти брали участь у майстер-класі з приготування та випікання піци на відкритому вогні. І знов майстер-клас проводили наші випускники Денис Скрипка та Дмитро Красновський.
Під час відвідування виробничих цехів здобувачі освіти побачили роботу різноманітного технологічного обладнання. Вони задавали багато запитань щодо технологій та роботи обладнання, на які директор Ірина Саврасова надала вичерпні відповіді.
Інформація, яку отримали студенти під час практичного заняття в ресторані «Здибанка», стане у нагоді під час проходження навчальної практики, вивчення дисциплін «Технологія приготування кулінарної продукції», «Устаткування закладів ресторанного господарства» тощо, також здобувачі освіти зможуть використати її під час виконання курсових проєктів.
На завершення заняття студентів чекала приємна несподіванка – їх пригостили піцою, яку вони випікали разом з Денисом Скрипкою та Дмитром Красновським.
Викладачі вдячні колективу ресторану за такий гостинний прийом та бажають творчого натхнення у розробленні нових рецептур вишуканих страв , які так полюбляють сум’яни та гості міста.
Колектив коледжу висловлює подяку за запрошення та організацію практичного заняття адміністрації закладу, директору Ірині Саврасовій та сподівається на подальшу плідну співпрацю.