Основи раціонального харчування різних верств населення

Шматок хліба насущного був і залишається

однією з найважливіших проблем життя,

джерелом страждань, іноді задоволення, у

руках лікаря- могутнім засобом лікування, а

у руках недосвідчених – причиною хвороб.

І.П.Павлов

 

              31 січня 2022 року викладач циклової комісії харчових технологій Людмила ТАРАБАН провела у дистанційному режимі відкрите заняття з дисципліни «Промислова санітарія» на тему «Основи раціонального харчування різних верств населення» у формі ігрових технологій навчання (інформаційний короткодіючий груповий монопроєкт) з використанням QR-кодів.

            Сьогодні метод проєктів вважається одним із перспективних видів навчання, тому що він створює умови для творчої самореалізації здобувачів освіти, підвищує мотивацію для отримання знань, сприяє розвитку їхніх інтелектуальних здібностей. Здобувачі освіти набувають досвіду вирішення реальних проблем, які проєктують у навчанні.

            Під час заняття були висвітленні сучасні проблеми харчування населення; розкритті фізіолого-гігієнічний вплив основних продуктів харчування на стан здоров’я та функції організму пересічної людини, ознайомлені з особливостями харчового раціону для різних верств населення (дітей, людей розумової праці та похилого віку) та нетрадиційними та оздоровчими видами харчування.