На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбувся захист дисертаційної роботи нашої колеги, викладача коледжу Людмили Черниш.
Дисертаційна робота «Використання високобілкової рослинної сировини у технології хлібобулочних виробів спеціального дієтичного споживання» виконана під керівництвом доцента кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерія Махинька.
Підтримати дисертанта прийшли викладачі та аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, а також друзі, колеги та рідні.
Офіційні опоненти – професор кафедри технології переробних і харчових виробництв Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка Ольга Шаніна, доцент кафедри технології хліба, кондитерських макаронних виробів і харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій Ірина Солоницька – дали позитивні відгуки на дисертаційну роботу та відзначили актуальність теми і високий рівень проведених досліджень.
Під час наукової дискусії щодо оптимізації харчових продуктів за енергетичною і біологічною цінністю та з рекомендаціями з подальшого продовження наукової роботи в цьому напрямі виступили: професор кафедри технології зберігання та переробки зерна НУХТ Ігор Гапонюк, професори кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Антонелла Дорохович та Віра Юрчак, доктор медичних наук, завідувач лабораторії спеціальних харчових продуктів і епідеміології харчування «Інституту гігієни і медичної екології ім. А.М. Марзєєва» Віталій Корзун і професор кафедри технології цукру та підготовки води нашого вишу Олена Грабовська.
За результатами публічного захисту роботи та відповідей дисертанта на питання члени ради присудили Людмилі Черниш науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.01– «Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів».
Щиро вітаємо нашу колегу та бажаємо подальших успіхів в науковій діяльності!