Тиждень «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».

З 13 по 17 листопада 2017р у Сумському коледжі харчової промисловості  пройшов тиждень циклової комісії спеціальності 5.05170104 «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».

Харчова промисловість для України є пріоритетною і стратегічно важливою галуззю, яка здатна забезпечити не тільки потреби внутрішнього ринку, а має вагоме місце держави в когорті світових країн – лідерів із виробництва продуктів харчування. Вона здатна позитивно впливати на динаміку економічного зростання України.

Ключовою фігурою сучасного виробництва є висококваліфікований технолог, без якого підприємство працювати не може.

Модернізація вітчизняних підприємств  харчової промисловості, впровадження новітніх технологій і входження України у світове співтовариство потребують кваліфікованих фахівців з гарною освітою.

Заходи проведені в рамках тижня були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх спеціалістів харчової галузі.

13 листопада запам’яталося яскравою виставкою-ярмарком борошняних виробів, де студенти продемонстрували свої професійні вміння та бажання вражати. В результаті стали переможцями таких номінацій як: «Taste  enchanting spectacle 2017», «The taste of autumn 2017», «Autumn fantasy of the technologist 2017». Завершився цей, насичений подіями,  день –  виховною годиною «Обрядовий український хліб» та «Національні десерти різних країн світу» для студентів першого курсу гр 1-х-120 від студентів 4 курсу  гр х-115 Гордієнко Анни та Луценко Ольги.

14 листопада відбувся конкурс фото колажів «Хлібники – єдина родина». Перемогли гр.. 4-Х-115 та 3-Х-117.

15 листопада студенти вражали витворами мистецтв з кавових зерен у виставці «Кавова феєрія». Перемогли гр.. 3-Х-117, 4-Х-115  та 4-Х-114.

16 листопада відбулося незабутнє свято спеціальності – конкурс «Кращий технік – технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» під керівництвом викладача спецдисциплін Людмили Миколаївни Черниш. Учасниками були команди: «Ватрушки»(гр.3-х-117), «Крокембуш»(гр.4-х-114), «Brötchen»(гр.4-х-115), «Sweet donat» (гр.3-х-116). Журі конкурсу: начальник ВТЛ ТОВ «Сумська паляниця» – Олена Іванівна Безкоровайна, кондитер ТОВ «Сумська паляниця», випускниця коледжу гр. х-107 – Тетяна Бойко, зав. технологічного відділення – Олена Вікторівна Рибалко, голова циклової комісії – Людмила Василівна Тарабан, викладач спецдисциплін – Ірина Петрівна Лоза.  Конкурс містив такі завдання: «Візитна картка», «Від теорії до практики», практична частина по розробці тіста булочних виробів «Зроби своїми руками» та домашнє завдання «З України в Європу».             Студенти проявили себе здібними технологами та  талановитими акторами.            Практична частина конкурсу оцінювалася за правильністю форми, маси тістової заготовки, дотриманню етапів розробки, кількістю надрізів та загальному зовнішньому  вигляді.            Під час проходження завдання «Україна в Європі» учасники представляли хлібобулочні чи кондитерські вироби різних країн світу. Конкурсанти мали представити вироби та розповісти про традиції виготовлення французького торту «Крокембуш», англійського «Боннито», німецького «Шварцвальд» та італійської «Чіабати з сиром». Домашнє завдання оцінювалось за ґрунтовністю представленої доповіді та дегустацією виробів. Усі учасники показали високі результати при вирішенні теоретичних і практичних задач, а також під час представлення домашнього завдання, тому кількість набраних балів відрізнялася незначно.

І місце – 4-Х-115

ІІ місце – 3-Х-117

ІІІ місце – 4 –Х -114 та 3-Х-116.

Приємним додатком до нагород стали солодощі, подаровані всім учасникам конкурсу.

Під час підведення підсумків, глядачів та членів журі, приємно вразила пісня від члена журі – Тетяни Бойко.

Приготування їжі –це мистецтво, а технологи доводять це мистецтво до досконалості.

Одного дня, зрозумівши закони композиції, ти сам зможеш вигадати симфонію.

Дякуємо студентам та кураторам груп.