Тиждень циклової комісії «Виробництво харчової продукції»

З 25 по  29 березня 2019 р. у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ проходив тиждень циклової комісії «Виробництво харчової продукції.

Очі розбігалися від різномаїття страв, представлених учасниками виставки-ярмарку «Правильне харчування – запорука міцного здоров’я», а аромати заманювали все більше відвідувачів. Учасники конкурсу  творчо підійшли до естетичного оформлення  столу, страв.

Виставка відіграла важливу роль у рішенні цілого ряду актуальних проблем нашого суспільства. Перш за все, є у популяризації професії, можливості зацікавити своїми здобутками роботодавців, які в майбутньому змогли б стати нашими соціальними партнерами.

Переможцями виставки-ярмарку стали студенти груп 2-ХП-09 та 1-ХП-10.

2-е місце посіли студенти групи 3-ХП-07, 3-е – 1-ХП-Р-01

27 березня  студентів 2-го курсу гостинно  приймали в  готельно-ресторанному комплексі «Здибанка».

Студенти побачили кухню, готель. Дізналися про сучасне обладнання та технології, які впроваджені в ресторані. Сформували уявлення про організацію обслуговування, а конкретно про сервірування столів, подавання страв та напоїв, обслуговування офіціантами. Був проведений майстер-клас з приготування піци.  Студентам дуже сподобалась екскурсія, і вони готові з новими силами поринути у навчання, щоб здобути таку гарну професію та працювати в найкращих закладах ресторанного господарства нашого міста та країни.

28 березня  було проведено професійний конкурс «Кращий борщ СКХП НУХТ»

Мета конкурсу – надати можливість не тільки скуштувати борщ і основні його різновиди, дізнатися який рецепт Вам смакує найбільше, а й отримати заряд позитивних емоцій, куштуючи унікальну автентичну страву, ставлення до основи національної кухні – борщу, страви, що символізує смак, здоров’я, добробут, домашній затишок, родину, справжні українські традиції.

Проте особливо пощастило членам журі, адже саме їм першим випала нагода скуштувати кожну представлену страву.

Страви всіх конкурсантів вразили своїм гарним смаком та чудовим оформленням.

Важко було визначити, хто кращий. Але журі визначило переможцем  студентів групи 2-ХП-09, 2-е місце – 3-ХП-07, 3-е – 2-ХП-08.

Кращими серед студентів у конкурсі буклетів«Я і моя майбутня професія» стала група 2-ХП-08

Професія технолога закладу  ресторанного господарства — творча, тому молодий талановитий працівник може принести значно більше нових ідей, втілень. Простір уяви та фантазії — необмежений!

Вітаємо переможців!!!