Хто любить солодощі, той любить життя…
З 12 по 16 листопада 2018р у Сумському коледжі харчової промисловості пройшов тиждень циклової комісії спеціальності 5.05170104 «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».
Дуже мало на світі людей, які б зовсім не любили солодке. Жодна святкова подія, чи то день народження, весілля, ювілей, не обходиться без смачного тортика, пирога або цукерок, і не спробувати цю спокусу просто неможливо. А створюють ці «витвори мистецтва», звичайно ж, кондитери.
Потреба в професії кондитерів була завжди актуальною, крім того, оволодівши фаховою майстерністю і побудувавши бізнес, можна розраховувати на великий прибуток. А в наш час професія кондитера ще й престижна. Вони працюють у великих державних та приватних компаніях, без них не може обійтися жоден ресторан або кафе.
Заходи, проведені в рамках тижня, були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх фахівців-кондитерів харчової галузі.
12 листопада запам’яталося яскравою тематичною виставкою хлібобулочних та кондитерських виробів «Україна в Європі», де студенти продемонстрували свої професійні вміння та бажання вражати. Перемогла група 3-Х-119.
Завершився цей день виховною годиною «Обрядовий український хліб» та «Національні десерти різних країн світу» для студентів першого курсу гр. 1-х-121 від студентів 2 курсу гр. х-120 Гребенюк Марії та Лисянської Єлизавети.
13 листопада відбувся конкурс професійної майстерності «Кращий пекар- кондитер СКХП НУХТ 2018» серед студентів 2-4 курсів спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».
Оцінювали конкурс компетентне журі у складі: Олена Рибалка – завідуюча технологічного відділення, Олена Шапаренко – заступник директора з виховної роботи та Ірина Лоза – викладач спецдисциплін.
Конкурс складався з теоретичних та практичних завдань, а саме: виготовлення кейк-попсу, тестові завдання, вправний дегустатор, знаний кондитер та конкурс вболівальників «Десерти різних країн»
Кейк-попс (англ. «Cake pop», дослівно «торт на ціпку») – один з видів кондитерських виробів, міні-тортики на паличці.
Кейк-попс – це невелике бісквітне тістечко в шоколадній глазурі на паличці. За своєю суттю, даний десерт це крихітні торти, стилізовані під льодяники. Основою для кейк-попсів можуть послужити практично будь-які види випічки. Найчастіше використовується бісквітна крихта або обрізки від шоколадних коржів. Стандартною формою кейк-попса є куля, що робить десерт дуже схожим на чупа-чупс.
Усі учасники показали високі результати при вирішенні теоретичних і практичних задач. За результатами конкурсу:
І місце – 2-Х-120 – «За креативний підхід до виконання завдань і ерудицію»
ІІ місце – 3-Х-119- «За творчі ідеї та професійний підхід»
ІІІ місце – 4-Х -116.
У номінації «The best of the best» «За професійні якості, за зразкове виконання обов’язків, за працьовитість і відповідальність» – 4-Х-117
У номінації «Підкорений горизонт» – 3-Х-118
Приємним додатком до нагород стали солодощі.
14 листопада відбувся конкурс стінівок «Десерти різних країн». Перемогла гр.. 1-х-121.
15 листопада студенти вражали витворами мистецтв з карамелі та цукерок у виставці творчих робіт «Солодка казка».
Дякуємо студентам та кураторам груп.