Тиждень циклової комісії спеціальності«Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».

Хто любить солодощі, той любить життя…

З 12 по 16 листопада 2018р у Сумському коледжі харчової промисловості  пройшов тиждень циклової комісії спеціальності 5.05170104 «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».

Дуже мало на світі людей, які б зовсім не любили солодке. Жодна святкова подія, чи то день народження, весілля, ювілей, не обходиться без смачного тортика, пирога або цукерок, і не спробувати цю спокусу просто неможливо. А створюють ці «витвори мистецтва», звичайно ж,  кондитери.

Потреба в професії кондитерів була завжди актуальною, крім того, оволодівши фаховою майстерністю і побудувавши бізнес, можна розраховувати на великий прибуток. А в наш час професія кондитера ще й престижна. Вони працюють у великих державних та приватних компаніях, без них не може обійтися жоден ресторан або кафе.

Заходи, проведені в рамках тижня, були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх фахівців-кондитерів харчової галузі.

12 листопада запам’яталося яскравою тематичною виставкою хлібобулочних та кондитерських виробів «Україна в Європі», де студенти продемонстрували свої професійні вміння та бажання вражати. Перемогла група 3-Х-119.

Завершився цей день  виховною годиною «Обрядовий український хліб» та «Національні десерти різних країн світу» для студентів першого курсу гр. 1-х-121 від студентів 2 курсу  гр. х-120 Гребенюк Марії та Лисянської Єлизавети.

13 листопада відбувся конкурс професійної майстерності  «Кращий пекар- кондитер СКХП НУХТ 2018» серед студентів 2-4 курсів спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».

Оцінювали конкурс компетентне журі у складі: Олена Рибалка – завідуюча технологічного відділення, Олена Шапаренко – заступник директора з виховної роботи та Ірина Лоза  – викладач спецдисциплін.

Конкурс складався з теоретичних та практичних завдань, а саме: виготовлення кейк-попсу, тестові завдання, вправний дегустатор, знаний кондитер та конкурс  вболівальників «Десерти різних країн»

Кейк-попс (англ. «Cake pop», дослівно «торт на ціпку») – один з видів кондитерських виробів, міні-тортики на паличці.

Кейк-попс – це невелике бісквітне тістечко в шоколадній глазурі на паличці. За своєю суттю, даний десерт це крихітні торти, стилізовані під льодяники. Основою для кейк-попсів можуть послужити практично будь-які види випічки. Найчастіше використовується бісквітна крихта або обрізки від шоколадних коржів. Стандартною формою кейк-попса є куля, що робить десерт дуже схожим на чупа-чупс.

Усі учасники показали високі результати при вирішенні теоретичних і практичних задач.  За результатами конкурсу:

І місце – 2-Х-120  – «За креативний підхід до виконання завдань і ерудицію»

ІІ місце – 3-Х-119- «За творчі ідеї та професійний підхід»

ІІІ місце – 4-Х -116.

У номінації «The best of the best» «За професійні якості, за зразкове виконання обов’язків, за працьовитість і відповідальність» – 4-Х-117

У номінації «Підкорений горизонт» 3-Х-118

Приємним додатком до нагород стали солодощі.

14 листопада відбувся конкурс стінівок «Десерти різних країн». Перемогла гр.. 1-х-121.

15 листопада студенти вражали витворами мистецтв з карамелі та цукерок у виставці творчих робіт «Солодка казка».

       

Дякуємо студентам та кураторам груп.