Тиждень циклової комісії харчових технологій

З 18 по 22 листопада 2019 р у Сумському коледжі харчової промисловості  пройшов тиждень циклової комісії харчових технологій.

Харчова промисловість для України є пріоритетною і стратегічно важливою галуззю, яка здатна забезпечити не тільки потреби внутрішнього ринку, а має вагоме місце держави в когорті світових країн – лідерів із виробництва продуктів харчування. Вона здатна позитивно впливати на динаміку економічного зростання України.

Модернізація вітчизняних підприємств  харчової промисловості, впровадження новітніх технологій і входження України у світове співтовариство потребують кваліфікованих фахівців з гарною освітою.

Заходи, проведені в рамках тижня, були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх фахівців-кондитерів харчової галузі.

18 листопада запам’яталося яскравим конкурсом «Реклама спеціальності». Перемогли групи 3-Х-120 та 4-Х-118.

Завершився цей день  виховною годиною «Багатство нашого народу – хліб» для студентів першого  та другого курсу гр 1-хт-01, 1-хт-02 та 2-х-121 від студентів 3 курсу  гр х-120 Ірини Ісаєнко та Ганни Онищенко.

19 листопада відбувся конкурс професійної майстерності  «Кращий пекар- кондитер СКХП НУХТ 2019» серед студентів 2-4 курсів спеціальності харчових технологій

Оцінювали конкурс компетентне журі у складі: Олена Вікторівна Рибалка – зав.технологічного відділення, Олена Вікторівна Шапаренко – заст..директора з виховної роботи та Ірина Петрівна Лоза  – викладач спецдисциплін.

Конкурс складався з теоретичних та практичних завдань, а саме: презентація команди, оформлення торту, тестові завдання, формування плетених виробів з одного, двох та трьох джгутів.

Торт-це справжні ласощі і якщо робити ці ласощі правильно і з душею, тоді це буде справжній кулінарний подарунок. Торт – це кулінарне диво, яке завжди вражає своєю особливістю. А в нашому випадку – ще й оригінальністю оформлення.

Наші команди виготовили справжні шедеври кондитерського мистецтва.

Усі учасники показали високі результати при вирішенні теоретичних і практичних задач.  За результатами конкурсу:

І місце – 4-Х-119 команда «FAMILY» 

ІІ місце – 3-Х-120 команда «SUNFLOWERS»

ІІІ місце – 4-Х -118 команда «ЛАВАНДА»

ІV місце – 2-Х-121 команда «ВІНКС».

Приємним додатком до нагород стали солодощі.

20 листопада студенти вражали своєю майстерністю на конкурсі кенді барів «Солодка мить». Солодощі супроводжують будь-яке свято, де тільки накритий стіл, проте зазвичай лише як завершальний акорд. Але ж стіл із солодощами може бути і самостійним форматом проведення заходу, до того ж повноцінним. Саме Кенді бар став трендом останнім часом. Сandy bar – це не просто солодкий стіл, а в першу чергу атмосфера. Він підійде для святкування практично будь-яких заходів, де передбачені солодощі, і може бути організований не тільки в приміщенні, але і на природі. Солодощі викладають кількома рівнями. На першому плані – солодощі на підносах, високі посудини з частуваннями – на другому плані, а багатоярусні викладки – позаду них. У центрі – фрукти, квіткові композиції, декор

У цьому конкурсі переконливу перемогу здобула група 4-Х-119.

            21 листопада   відбувся майстер клас по виробництву кейк попсів для студентів 1-2 курсу від студентів 4 курс.

Кейк-попс – це невелике бісквітне тістечко в шоколадній глазурі на паличці. За своєю суттю, даний десерт це крихітні торти, стилізовані під льодяники. Основою для кейк-попів можуть послужити практично будь-які види випічки. Найчастіше використовується бісквітна крихта або обрізки від шоколадних коржів. Стандартною формою кейк-попа є куля, що робить десерт дуже схожим на чупа-чупс.

Також була проведена студентська конференція «Нове, сучасне, цікаве» за участю груп  ІV курсу, організована викладачем Черниш Л.М.

Завершився день екскурсією студентів 2 курсу гр..х-121 на ТОВ «Сумська паляниця» під керівництвом Павленко С.Ф. Під час якої студенти ознайомилися з основами виробництва хліба та булочних виробів на сучасному хлібозаводі.

 

Дякуємо за участь студентам, кураторам груп та викладачам комісії, які організували неперевершене свято!!!!