З 18 по 22 листопада 2019 р у Сумському коледжі харчової промисловості пройшов тиждень циклової комісії харчових технологій.
Харчова промисловість для України є пріоритетною і стратегічно важливою галуззю, яка здатна забезпечити не тільки потреби внутрішнього ринку, а має вагоме місце держави в когорті світових країн – лідерів із виробництва продуктів харчування. Вона здатна позитивно впливати на динаміку економічного зростання України.
Модернізація вітчизняних підприємств харчової промисловості, впровадження новітніх технологій і входження України у світове співтовариство потребують кваліфікованих фахівців з гарною освітою.
Заходи, проведені в рамках тижня, були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх фахівців-кондитерів харчової галузі.
18 листопада запам’яталося яскравим конкурсом «Реклама спеціальності». Перемогли групи 3-Х-120 та 4-Х-118.
Завершився цей день виховною годиною «Багатство нашого народу – хліб» для студентів першого та другого курсу гр 1-хт-01, 1-хт-02 та 2-х-121 від студентів 3 курсу гр х-120 Ірини Ісаєнко та Ганни Онищенко.
19 листопада відбувся конкурс професійної майстерності «Кращий пекар- кондитер СКХП НУХТ 2019» серед студентів 2-4 курсів спеціальності харчових технологій
Оцінювали конкурс компетентне журі у складі: Олена Вікторівна Рибалка – зав.технологічного відділення, Олена Вікторівна Шапаренко – заст..директора з виховної роботи та Ірина Петрівна Лоза – викладач спецдисциплін.
Конкурс складався з теоретичних та практичних завдань, а саме: презентація команди, оформлення торту, тестові завдання, формування плетених виробів з одного, двох та трьох джгутів.
Торт-це справжні ласощі і якщо робити ці ласощі правильно і з душею, тоді це буде справжній кулінарний подарунок. Торт – це кулінарне диво, яке завжди вражає своєю особливістю. А в нашому випадку – ще й оригінальністю оформлення.
Наші команди виготовили справжні шедеври кондитерського мистецтва.
Усі учасники показали високі результати при вирішенні теоретичних і практичних задач. За результатами конкурсу:
І місце – 4-Х-119 команда «FAMILY»
ІІ місце – 3-Х-120 команда «SUNFLOWERS»
ІІІ місце – 4-Х -118 команда «ЛАВАНДА»
ІV місце – 2-Х-121 команда «ВІНКС».
Приємним додатком до нагород стали солодощі.
20 листопада студенти вражали своєю майстерністю на конкурсі кенді барів «Солодка мить». Солодощі супроводжують будь-яке свято, де тільки накритий стіл, проте зазвичай лише як завершальний акорд. Але ж стіл із солодощами може бути і самостійним форматом проведення заходу, до того ж повноцінним. Саме Кенді бар став трендом останнім часом. Сandy bar – це не просто солодкий стіл, а в першу чергу атмосфера. Він підійде для святкування практично будь-яких заходів, де передбачені солодощі, і може бути організований не тільки в приміщенні, але і на природі. Солодощі викладають кількома рівнями. На першому плані – солодощі на підносах, високі посудини з частуваннями – на другому плані, а багатоярусні викладки – позаду них. У центрі – фрукти, квіткові композиції, декор
У цьому конкурсі переконливу перемогу здобула група 4-Х-119.
21 листопада відбувся майстер клас по виробництву кейк попсів для студентів 1-2 курсу від студентів 4 курс.
Кейк-попс – це невелике бісквітне тістечко в шоколадній глазурі на паличці. За своєю суттю, даний десерт це крихітні торти, стилізовані під льодяники. Основою для кейк-попів можуть послужити практично будь-які види випічки. Найчастіше використовується бісквітна крихта або обрізки від шоколадних коржів. Стандартною формою кейк-попа є куля, що робить десерт дуже схожим на чупа-чупс.
Також була проведена студентська конференція «Нове, сучасне, цікаве» за участю груп ІV курсу, організована викладачем Черниш Л.М.
Завершився день екскурсією студентів 2 курсу гр..х-121 на ТОВ «Сумська паляниця» під керівництвом Павленко С.Ф. Під час якої студенти ознайомилися з основами виробництва хліба та булочних виробів на сучасному хлібозаводі.
Дякуємо за участь студентам, кураторам груп та викладачам комісії, які організували неперевершене свято!!!!