25-26 травня в Національному університеті харчових технологій відбувся конкурс «Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» серед студентів коледжів , технікумів НУХТ. Конкурс професійності проводили кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ і ПАТ «Київхліб»
Конкурс складався з трьох етапів. Одним з яскравих і «смачних» було домашнє завдання з назвою «Його величність торт». Студенти мали виготовити та презентувати торт «Чорний ліс» (Schwarzwälder Kirschtorte), з яким впорались на високому рівні.
Другий етап конкурсу полягав у вирішенні теоретичних задач із технології хлібопекарського і кондитерського виробництв.
Найцікавішим етапом виявилась практична частина, в якій студенти продемонстрували свої вміння приготування, розроблення і випікання бісквітів та булочних виробів. В процесі виготовлення перед ними постали різні виробничі ситуації та теоретичні питання, на які конкурсанти також відповідали впевнено зі знанням свого діла.
З метою підвищення кваліфікаційного рівня, набуття професійних і виробничих навичок була здійснена екскурсія до ПАТ «Київхліб», виробничий цех № 7, 8, де студенти разом з викладачами ознайомились з виробничим процесом виготовлення хлібобулочних, сухарних і бубличних виробів.
За результатами конкурсу отримали перемогу в номінаціях: «Високий рівень теоретичної і практичної підготовки» та «Краще домашнє завдання» – Вікторія Ткаченко (гр.3-х-114) , «Високий рівень практичної підготовки» та «Краще домашнє завдання» – Марина Панікар (гр.4-х-112). Переможці були нагороджені цінними подарунками і грамотами.
Вітаємо учасників та їх керівників і бажаємо подальших перемог!