28 березня до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ завітав бренд-шеф ресторанів « Шалена шкварка», « Козацька броварня», «Viva Olivе» та « The Mix» Cаєнко Платон. Студенти групи 3-хп-06 довго очікували зустрічі з ним, тому намагалися ухопити кожне його слово. Досвідчений шеф розповів про важливість використання сезонної сировини при приготуванні страв, особливості приготування соусів та витримки м’яса перед смаженням.
Майстер кухарської справи намагався донести, що для успішного розвитку власної ресторанної справи необхідно не боятися змінювати загальноприйняті рецептури, а навпаки – вносити свою родзинку у кожну страву. Платон показав всі секрети приготування хумусу, соковитого ростбіфу та коропа, смаженого у фритюрі.
Студенти залишилися задоволеними і тепер готуються до відпрацювання навичок, отриманих у ході програми майстер-класів.