Cвято професії

У Сумському коледжі харчової промисловості Національного університету харчових технологій відбулося свято професії, на якому студенти – технологи спеціальностей «Виробництво харчової продукції» та «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» демонстрували свої фахові знання і навички.
Майстри-початківці під керівництвом досвідчених шеф-кухарів ресторанів м. Суми змагалися у конкурсі професійної майстерності. Команди отримали завдання: за 35 хвилин приготувати страву із щойно виданого набору продуктів.
Почесними гостями свята були:
Гробова Вікторія Павлівна – директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної адміністрації;
Пак Степан Якович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади;
Підлісний Володимир Ілліч – директор Сумського обласного центру зайнятості;
Гузь Михайло Олексійович – директор Центру профтехосвіти державної служби зайнятості;
Янковська Валентина Петрівна – директор ресторану «ILE de FRANCE»;
Коцюба Надія Іванівна – директор ресторану «ФЕМЕЛІ»;
Безкоровайна Олена Іванівна – начальник виробничо-технологічної лабораторії ТОВ «Сумська паляниця»;
Матісов Олександр Дмитрович – комерційний директор ТОВ «Охтирський хлібокомбінат»;
Красильнікова Людмила Костянтинівна – директор Сумського геріатричного пансіонату для ветеранів війни і праці;
Савченко Ірина Йосипівна – організатор культурно-дозвільної діяльності.
Завдяки сучасним технічним можливостям процес приготування страв присутні спостерігали у прямому ефірі з екрану, розміщеного в актовій залі.
Оцінювали конкурс :
Сергій Коробка – шеф-кухар ресторану « Sazha»
Антон Федотов – шеф- кухар ресторану «Сімбіозі»
Платон Саєнко – шеф-кухар ресторану «Шалена шкварка»
Максим Бесєда – шеф кухар ресторану «Шафран»
Перемогу у конкурсі отримала команда “ServAntre”
Цього ж дня студенти коледжу провели благодійну акцію «Великодній кошик ». Пасхи, випечені студентами, викладачами, батьками, передані до Cумського геріатричного пансіонату для ветеранів війни і праці. Протягом п’яти років студенти відвідують мешканців пансіонату, дарують концерти, пригощають смачною випічкою, виготовленою власноруч, і головне – оточують їх теплом, затишком, увагою, яке так необхідне старечим серцям.
Студентська рада коледжу визначила переможців конкурсу «Великодній кошик» у номінаціях: “Оформлення столу” – групи 3-Х-117, 1-Е-29, 1-Х-120; “ Креативність” – групи 2-Х-119, 2-ХП-07, 2-Е-28; “Асортимент” – групи 2-А-95, 2-Х-118, 3-А-93; “Оформлення кошику” – групи 2-А-96, 1-А-97, 3-Е-27, 3-ХП-06, 3-А-94, “Українські традиції” – групи 3-Ц-55, 1-А-98; “Оригінальність” – групи 2-Ц-56, 1-ХП-09, “Колоритність” – групи 3-Х-116.