Кабінет технології хлібопекарських, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів та кабінет метрології, стандартизації, сертифікації і управління якістю № 43 є структурним компонентом матеріально-технічної та навчальної бази циклової комісії харчових технологій.  

Кабінет забезпечений стендом «Виконання курсового та дипломного проектування», плакатами: «Кондитерські вироби», «Економія борошна» та моделлю «Автоматизоване тістоприготувальне відділення». 

Для проведення лабораторних робіт з технології хлібопекарських виробів встановлено: піч електрична П-503, піч муфельна, центрифуга ручна, тістомісильна машина.

З метою підвищення ефективності викладання фахових дисциплін в кабінеті встановлено телевізор, відеомагнітофон та DVD плеєр.

Відеофонд спеціальності містить навчальні фільми «Потоково – механізована лінія виробництва пшеничного подового хліба», «Перетворення органічних сполук при виробництві хліба» та відеоролики і презентації зі спецпредметів.